Profile Dato’ Aliff Syukri, Raja Kosmetik Malaysia - Abang Terlajak Laris


Profile Dato’ Aliff Syukri, Raja Kosmetik Malaysia


Dato’ Aliff Syukri D’Herbs
 • Nama Penuh: Dato’ Aliff Syukri bin Kamarzaman
 • Slogan Popular: Terlajak Laris
 • Tarikh Lahir: 3 April 1987
 • Asal: Felda Kechau, Kuala Lipis, Pahang
 • Pendidikan:
i. Sekolah Kebangsaan Sg. Besar, Selangor
ii. Sekolah Menengah Telok Gadong, Klang
iii. Sekolah Pondok Pasir Tumbuh, Kelantan
 • Pekerjaan: Ahli Perniagaan
 • Agama: Islam
 • Warganegara: Malaysia
 • Wikipedia: https://ms.wikipedia.org/wiki/Aliff_Syukri_Kamarzaman
 • D’Herbs: http://www.deherbs.com.my/
Keluarga Dato’ Aliff Syukri
 • Nama Isteri: Datin Nur Shahida binti Mohd Rashid
 • Nama Anak: Ahmad Rayyan, Khatijah El Zahra dan Ibrahim Adham
Fakta Menarik Tentang Dato’ Aliff Syukri
 • Beliau telah berkahwin pada usia yang muda iaitu ketika berumur 19 tahun dengan rakan sekerjanya pada ketika itu, Datin Nur Shahida binti Mohd Rashid yang berusia 22 tahun.
 • Mengasaskan syarikat D’Herbs Healthy Sdn. Bhd. pada September 2010 dengan tagline popular ‘Terlajak Laris’ sebagai salah satu strategi pemasaran.
 • Produk pertama yang dihasilkan ialah gincu kolagen pertama di Malaysia.
 • Kini D’Herbs telah menghasilkan lebih 30 produk baru dan antara produk utama ialah bedak asas, produk pelansingan, minuman kesihatan wanita dan lipstick rawatan bibir.
 • D’Herbs juga memiliki bangunan empat tingkat sebagai Ibu Pejabat dengan lebih 50 orang pekerja serta menghasilkan produk baru dari kilangnya sendiri iaitu Aliff Herbs Manufacturing Sdn Bhd.

2 comments:


 1. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am experiencing issues with your RSS. I don't understand the reason why I cannot join it. Is there anybody getting identical RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanks!! aol email login

  ReplyDelete
 2. Yang Berusaha Dato' Seri Alif Syukri

  PENGUMPULAN DANrA BAGI PENGANJURAN LARIAN AMAL ‘KINDNESS CHEERITY VIRTUAL RUN’ BERMULA 27 JULAI SEHINGGA 27 OGOS 2018.

  The Greatest Northerners adalah sebuah kumpulan yang ditubuhkan di Jabatan Perdagangan, Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin bagi menyertai Young SocialPreneurs Programme (YS2P 2.0). Matlamat program dan kumpulan ini adalah untuk menjadi usahawan sosial yang mampu menyumbang kepada Badan Kebajikan atau Non-Government Organization (NGO) yang dipilih.

  2. Penganjuran Larian Amal secara virtual diadakan adalah bertujuan mengumpul dana untuk disumbangkan kepada Kindness Malaysia. Program ini bertemakan “Care to Share”. Program ini mensasarkan sebanyak 300 penyertaan dari seluruh Malaysia. Kindness Malaysia dipilih berdasarkan matlamat mereka untuk menyulam kebaikan dalam setiap hati dan jiwa manusia bagi menjadikan kehidupan yang lebih baik yang diyakini mampu mengubah kehidupan seluruh dunia di masa hadapan.

  3. Kaedah pengumpulan dana ini adalah melalui yuran penyertaan peserta dan sumbangan dana mahupun merchandise dari pihak organisasi bagi meminimakan kos penganjuran program ini dan seterusnya memaksimumkan kutipan wang sumbangan kepada Kindness Malaysia. Keperluan merchandise adalah seperti berikut:

  non-woven beg – 300 unit
  medals – 300 unit
  running bip – 300 unit
  isotonic drinks – 300 unit
  mineral waters – 300 unit
  committee t-shirt – 30 unit
  other souvenirs

  4. Penganjur juga mengalu-alukan sumbangan dalam bentuk kewangan dan boleh disalurkan secara tunai atau cek ke atas nama Koperasi Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin Perlis Berhad (Rujukan: The Greatest Northerners – Kindness Cheerity Virtual Run).

  5. Sebagai tanda penghargaan, logo syarikat Tuan/Puan akan diletakkan di baju peserta sebagai sponsor (sumbangan melebihi RM5,000) atau co-sponsor (sumbangan RM1,000 hingga RM4,999). Manakala lain-lain nilai sumbangan akan dibenarkan memasukkan helaian promosi dan pemasaran syarikat Tuan/Puan ke dalam kit peserta. Kesemua organisasi yang menyumbang akan menerima sijil penghargaan daripada pihak The Greatest Northerners.

  6. Adalah besar harapan kami agar pengumpulan dana ini dapat mencapai sasaran RM30,000 yang telah ditetapkan oleh The Greatest Northerners bagi penganjuran program ini dan menyumbang sebanyak mungkin kepada Kindness Malaysia. Segala maklumbalas mengenai sumbangan sama ada dalam bentuk wang tunai mahupun barangan, bolehlah menghubungi Cik Puteri selaku Bendahari di talian (013 – 508 9464) atau Puan Ayu (017 – 670 2079) atau email ayuiryanti.azni@gmail.com selaku Pensyarah Mentor. Segala sumbangan Tuan/Puan boleh disalurkan sebelum atau pada 20 Ogos 2018 bagi melancarkan perjalanan Program Kindness Cheerity Virtual Run.

  7. Segala pertimbangan dan sumbangan pihak Tuan/Puan amatlah dihargai dan didahulukan dengan jutaan terima kasih. Semoga kebaikan dapat dipupuk dan disebarluas bagi membantu mereka yang kurang bernasib baik.

  Sekian.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.